Τοποθετήστε ενεργειακή κασέτα στο παραδοσιακό σας τζάκι και αποκομίστε τα μέγιστα οφέλη με καύση μπρικέτας

  Συχνές ερωτήσεις πελατών

Τοποθετήστε ενεργειακή κασέτα στο παραδοσιακό σας τζάκι και αποκομίστε τα μέγιστα οφέλη με καύση μπρικέτας

Οι μπρικέτες ξύλου είναι ένα καύσιμο υλικό που παράγεται από καθαρό συμπιεσμένο πριονίδι ξύλου και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε τζάκι, ξυλολέβητα και σόμπα. Παράγονται συνήθως από τα υπολείμματα κοπής της ξυλείας, είναι δηλαδή ένα υλικό απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον και την υγείας σας, χωρίς πρόσθετα σώματα, κόλλες ή άλλα υλικά.

Η χρήση της μπρικέτας είναι οικονομικότερη λύση σε σχέση με τα καυσόξυλα λόγω των εξής πλεονεκτημάτων:

αρέχει 2 έως 3 φορές περισσότερη ενέργεια από το καυσόξυλο λόγω της χαμηλής υγρασίας και της συμπίεσής της, διενεργεί μια πιο “τέλεια” καύση.

-Έχει ελάχιστο καπνό και μικρή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, είναι ένα καθαρά οικολογικό προϊόν.

-Έχει πρακτική συσκευασία, μπορούμε να την αποθηκεύσουμε χωρίς να μεταφέρουμε στον χώρο μας ζωύφια, αράχνες κ.ά., που έχουν τα καυσόξυλα.

-Η καύση της κυμαίνεται από 45 λεπτά έως 1,5 ώρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε μπρικέτας και τις λοιπές συνθήκες καύσης.

μπρικέτα τύπου Pini & Kay είναι ο βασιλιάς των μπρικέτων, λόγω της μεγαλύτερης της συμπίεσης. Έχει απόδοση αλλά και διάρκεια 3 φορές και άνω των καυσόξυλων, είναι το ιδανικότερο καύσιμο για ενεργειακά τζάκια, ξυλόσομπες και ξυλολέβητες.

Μην ξεχνάτε ότι ένα απλό τζάκι έχει 15% απόδοση καθώς ζεσταίνει, κυρίως με ακτινοβολία της θερμότητας, ενώ ένα ενεργειακό τζάκι από 70% και άνω. Καίγοντας δηλαδή καυσόξυλα στο παραδοσιακό σας τζάκι για να ζεσταθείτε, λαμβάνετε μόνο 15% της ενέργειας αλλά και των χρημάτων σας πίσω. Ο συνδυασμός μπρικέτας και ενεργειακού τζακιού, σας δίνει την μέγιστη δυνατή οικονομία θέρμανσης.

Εγκαθιστώντας μια ενεργειακή κασέτα, γλιτώνετε τις μεγάλες μετατροπές αλλά και τον υψηλό κόστος εγκατάστασης. Μπορείτε αμέσως να θερμάνετε τον χώρο σας, με αποτελεσματικότερο τρόπο.

Εξοικονομήστε ενέργεια αλλά και χρήματα, με μια απλή εγκατάσταση κασέτας στο τζάκι σας και μετατρέψετε το σε ενεργειακό.

Ξεκινήστε τώρα την χρήση μπρικέτας και θα διαπιστώσετε την διαφορά στην τιμή, την ποιότητα και την ευκολία χρήσης.

Extra tip – Κάντε το δικό σας οικολογικό test μπρικέτας:

-Προμηθευτείτε μπρικέτα ξύλου.
 
-Βυθίστε την μπρικέτα σε νερό εξ ολοκλήρου για 12 ώρες τουλάχιστον.

-Στραγγίξτε ότι νερό που τυχόν έχει περισσέψει και διαπιστώστε ότι έχει απομείνει μόνο καθαρό πριονίδι ξύλου σε μορφή χυλού.

Πηγή:chrisiefkairia 
< Προηγούμενο θέμα
Επόμενο Θέμα >