Συχνές ερωτήσεις πελατών

Άρθρα - Νέα

Άρθρα - Νέα

Παραδοσιακό τζάκι VS ενεργειακού

 Μέχρι και πριν δύο χρόνια το τζάκι ήταν στην ουσία ένα ακόμη διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού. Απʼ όταν οι καυστήρες του πετρελαίου «έσβησαν» λόγω των μειωμένων εισοδημάτων των νοικοκυριών, το τζάκι εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή,  καθώς σε πολλά σπίτια αποτελεί πλέον τη μοναδική πηγή θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε ενεργειακή κασέτα στο παραδοσιακό σας τζάκι και αποκομίστε τα μέγιστα οφέλη με καύση μπρικέτας

Οι μπρικέτες ξύλου είναι ένα καύσιμο υλικό που παράγεται από καθαρό συμπιεσμένο πριονίδι ξύλου και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε τζάκι, ξυλολέβητα και σόμπα. Παράγονται συνήθως από τα υπολείμματα κοπής της ξυλείας, είναι δηλαδή ένα υλικό απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον και την υγείας σας, χωρίς πρόσθετα σώματα, κόλλες ή άλλα υλικά.

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: Προσοχή στις “οικονομικές” συσκευές θέρμανσης

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις “εναλλακτικές” συσκευές θέρμανσης, οι οποίες προωθούνται ως “σωτήριες” για την τσέπη τους, συνιστά στους καταναλωτές η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, καθώς όπως σημειώνει, από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων που υποβλήθηκαν από τις εταιρείες, πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν φαίνεται να δικαιολογούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση: Εξοικονομήστε…κόστος | 10+1 τρόποι για να μην “καούμε”

Το κόστος της θέρμανσης  είμαι ένα θέμα  που μας απασχολεί όλους.  Κι όμως μπορούμε να το  αντιμετωπίσουμε,  σε ατομικό  επίπεδο,  με απλές  λύσεις  που  περιορίζουν την κατανάλωση της οικιακής  ενέργειας και συνάμα  δεν “καίνε” το πορτοφόλι μας. Σας προτείνουμε λοιπόν  τους ακόλουθους τρόπους.

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση–Μονωση: Οδηγός με 31 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας

Η εταιρία Αφοί Σταματιάδη σας παρουσιάζει  τρόπους για να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα και να προστατέψετε  το περιβάλλον. Θέρμανση – δροσιά με φυσικά μέσα.Το καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

Τζάκι: Η επιλογή, το στιλ, η διακόσμηση

Πολλά πράγματα αναθεωρούνται με την οικονομική κρίση. Ένα από αυτά και η θέρμανση. Το τζάκι λοιπόν επιστρέφει στα σπίτια μας. Ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης μας βοηθάει να επιλέξουμε... Ποια είναι τα είδη του; Ποια τζάκια είναι πιο αποδοτικά; 
 

Διαβάστε περισσότερα

Η κρίση ανάβει το τζάκι μας

Αναμφισβήτητα ο οικονομικός πόλεμος που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην αύξηση της φτώχειας και στην εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, συνταξιούχοι, 

Διαβάστε περισσότερα

Το τζάκι θέλει... γνώση!

«Η ζωή κάνει κύκλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας έμπορος καυσόξυλων θέλοντας να περιγράψει την αυξανόμενη ζήτηση που παρατηρείται ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. 

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή! Κομπίνα στην αγορά ξύλων για το τζάκι

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τυχόν επιτήδειους που μπορεί να σας εξαπατήσουν. Σημαντικότατη είναι η καταγγελία, που έφθασε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το τζάκι

Το τζάκι είναι σημαντικό μέρος του εσωτερικού χώρου γι’αυτό αν έχετε τζάκι στο σπίτι θα πρέπει να το διακοσμήσετε τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε περισσότερα

Δώδεκα λόγοι που αγαπάω τη σόμπα μου!!!!!!

Κατά καιρούς έχω ζήσει σε σπίτια με διάφορα είδη θέρμανσης βλέποντας τα διάφορα θετικά και τις ευκολίες αλλά πραγματικά δε θέλω να αποχωριστώ τη σόμπα από τη μόνιμη μου κατοικία με τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζεσταίνεται με σόμπα

Οι θερμοκρασίες πέφτουν και η βασίλισσα Ελισάβετ καλείται να αντιμετωπίσει το κρύο με όποιο μέσο διαθέτει, αν μάλιστα είναι οικονομικό και οικολογικό, ακόμα καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Έξαρση αλλεργιών προκαλεί η καύση ακατάλληλης ξυλείας σε τζάκια και σόμπες

Τον κώδωνα του κινδύνου, για πιθανή έξαρση των αλλεργικών κρουσμάτων και αναπνευστικών κρίσεων, κρούει η Επιστημονική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ), λόγω της αλόγιστης καύσης ακατάλληλων υλικών σε τζάκια και 

Διαβάστε περισσότερα

Οι δέκα... εντολές για να είστε ασφαλείς με τζάκια και σόμπες

Η χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα πολλών νοικοκυριών, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν το υψηλό κόστος του πετρελαίου θέρμανσης. 

Διαβάστε περισσότερα

Crash test σε 8 πηγές θέρμανσης. Δείτε ποια σας συμφέρει

Ψυχρολουσία που προκαλούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να αποφύγουν τα νοικοκυριά αναζητώντας εναλλακτικές μορφές για να ζεσταθούν τους χειμερινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα