Μάρμαρο

  Συχνές ερωτήσεις πελατών

Μάρμαρο

Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Κατασκευαστής: ΑΦΟΙ Σταματιάδη
Κωδικός Προϊόντος: Μάρμαρο
Έχετε δει: 3083
Ποσότητα:     

Το μάρμαρο είναι πέτρωμα αποτελούμενο κατά το μέγιστο ποσοστό του από ασβεστίτη. Είναι προϊόν ανακρυστάλλωσης ασβεστολίθων. Η λέξη ετυμολογείται από την αρχαιοελληνική μάρμαρος, δηλαδή «λαμπερός λίθος»...

Το μάρμαρο είναι από τα βαρύτερα και σκληρότερα πετρώματα της φύσης.

Έχει διάφορα χρώματα με μεγαλύτερη ποικιλία στα λευκά...

Το χρώμα των μαρμάρων προέρχεται από την παρουσία διαφόρων ακόμη ορυκτών που υπάρχουν μέσα στο μάρμαρο και ευθύνονται για τους ιδιαίτερους χρωματισμούς του.

Σαν δομικό υλικό διακρίνεται για την αντοχή του σε θλίψη, σε κάμψη, σε κρούση και σε τριβή.Με κριτήριο αυτές τις ιδιότητες του, το επιλέγουμε για κάποιες εφαρμογές. 

Για παράδειγμα, δεν θα επιλέξουμε ένα μάρμαρο μικρής αντοχής για χώρους που θα καταπονούνται, όπως επίσης δεν θα επιλέξουμε μάρμαρο με υδοτοαπορροφητικότητα σε εξωτερικές δαπεδοστρώσεις.

Το μάρμαρο είναι κατάλληλο για επίστρωση δαπέδου όταν παρουσιάζει αντοχή σε θλίψη τουλάχιστον 530kg/cm2 και σε κάμψη 71kg/cm2.Ενδεικτικά είναι τα: λευκό της Νάξου (κρυσταλλίνα), λευκό Πεντέλης, λευκό Ζάστενης, λευκό Βεροίας, λευκό Θάσου, λευκό Δράμας (άγιαξ), καστανό Χίου, μπεζ Ιωαννίνων, ερυθρό Ερέτριας, ερυθρό Μάνης, ροζ Πτελεού, πράσινο Λάρισας, πράσινο Εύβοιας, Πράσινο Τήνου και πάρα πολλά ακόμη μικρότερης αντοχής μια και η χώρα μας είναι γεμάτη πετρώματα.

Κύριο χαρακτηριστικό του μαρμάρου είναι, ότι μπορεί να κοπεί ανάλογα με την σκληρότητά του σε φέτες από 1έως 3 εκατ. και σε πλάκες κατάλληλες για δάπεδα . Ακόμη μπορεί να κοπεί σε ασύμμετρα μεγέθη μεγαλύτερα ή μικρότερα για επενδύσεις διαφόρων επιφανειών κάθετων ή οριζόντιων, να λειανθεί και να στιλβωθεί. Το πάχος και το μέγεθος των πλακών επηρεάζει το κόστος του μαρμάρου μαζί με το χρώμα του και τον τόπο προέλευσης του.

 Όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους συνήθως ζητούμε λειασμένες επιφάνειες, ενώ για εξωτερικούς προτιμούμε αδρή, μη λειασμένη, λειασμένη σκαρπιτσαριστή, αυλακωτή (χτενισμένη), ή αμμοβολισμένη επιφάνεια ανάλογα με την επιθυμητή αντιολισθητικότητα και τη χρήση του δαπέδου.

Σε ότι αφορά τις εφαρμογές του στους διάφορους χώρους ας δούμε κάποια στάνταρ:

• Στις εισόδους προτιμούμε ανοιχτόχρωμα μάρμαρα, ανθεκτικά στους ρύπους και στο συχνό καθάρισμα.

• Στα μπάνια τα δάπεδα θα πρέπει να μη γλιστράνε και να είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

• Στους κοινόχρηστους χώρους προτιμούμε τεφρόλευκα, τεφρά και μπεζ μάρμαρα.

• Σε καταστήματα, γραφεία ή εκθεσιακούς χώρους η επιλογή είναι ελεύθερη.

• Σε μικρούς χώρους , που δεν φωτίζονται αρκετά, χρησιμοποιούμε ανοιχτόχρωμα μάρμαρα, ενώ σε μεγάλους χώρους σκοτεινότερες αποχρώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, όταν χρησιμοποιούμε στον ίδιο χώρο διαφορετικά χρώματα μαρμάρου, να έχουν τουλάχιστον την ίδια σκληρότητα. Το μάρμαρο μπορεί να είναι ανθεκτικό υλικό, μπορεί σαν αποτέλεσμα να δίνει φανταστική εικόνα, παρουσιάζει ωστόσο κάποια μειονεκτήματα. Όσο σωστή κρυσταλλοποίηση και αν έχει γίνει σε μια μαρμάρινη επιφάνεια, χρειάζεται κατά τακτά διαστήματα συντήρηση με στίλβωση ειδικά εάν πρόκειται για πολυσύχναστο χώρο. Χρειάζεται καθημερινή καθαριότητα με στεγνό πανί. Η άμμος και η σκόνη προκαλούν την μεγαλύτερη φθορά, για αυτό πρέπει να τοποθετούνται ειδικά ποδόμακτρα στις εισόδους , ώστε να συγκρατούν τους περισσότερους ρύπους, που μεταφέρουμε με τα πόδια μας . Κατά περιόδους απαιτείται καθάρισμα των επιφανειών με ζεστό νερό στο οποίο θα έχει προστεθεί μικρή ποσότητα οινοπνεύματος και για βαθύτερο καθαρισμό θα χρησιμοποιηθεί μέσα στο νερό λίγο απορρυπαντικό με ουδέτερο PH . Η μακρόχρονη χρήση σκληρών απορρυπαντικών πρέπει να γνωρίζετε, θα βλάψει σταδιακά το μάρμαρο. Να θυμάστε, απαγορεύεται η χρήση όξινων και καυστικών διαλυμάτων (όπως π.χ. χυμός λεμονιού, ξύδι, καθαριστικά νιπτήρων.)

Υποσημείωση: Στην επιχείρηση μας ο πελάτης έχει την δυνατότητα να δει από κοντά και να επιλέξει, ανάμεσα σε μια μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, το μάρμαρο που έχει φανταστεί και επιθυμεί για τον δικό του χώρο.... 

Πληροφορίες e-diakosmitis

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία:    Κακή            Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:
Προσφορές