Δώδεκα λόγοι που αγαπάω τη σόμπα μου!!!!!!

  Συχνές ερωτήσεις πελατών

Δώδεκα λόγοι που αγαπάω τη σόμπα μου!!!!!!

Κατά καιρούς έχω ζήσει σε σπίτια με διάφορα είδη θέρμανσης βλέποντας τα διάφορα θετικά και τις ευκολίες αλλά πραγματικά δε θέλω να αποχωριστώ τη σόμπα από τη μόνιμη μου κατοικία με τίποτα. Την αγαπάω τη σόμπα μου και θα συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια παρότι θεωρείται ξεπερασμένο σήμερα το να έχεις σόμπα.

Η σόμπα μου όμως δεν είναι απλά σόμπα, ούτε εγώ είμαι παράξενη. Η σόμπα μου είναι μια πολυσυσκευή μέσω της οποίας μπορώ να κάνω διάφορα πράγματα και τη θεωρώ χρησιμότατη. Δείτε γιατί την αγαπάω…

-Πρώτο και βασικό με ζεσταίνει, αυτή είναι η βασική δουλειά της άλλωστε και γι’ αυτό την αγόρασα.

-Μου στεγνώνει τα ρούχα πολύ γρήγορα, δε πα να βρέχει και κανένα μήνα το χειμώνα; δεν με απασχολεί πως θα στεγνώσουν τα ρούχα μου.

-Έχω διαρκώς ζεστό νερό αφού έχω επάνω στη σόμπα συνεχώς ένα γκιούμι που χωράει 3-4 λίτρα νερό. Με αυτό φτιάχνω καφέ, με αυτό πλένω τα πιάτα, αυτό χρησιμοποιώ για να μη περιμένω να ζεσταθεί το νερό για να κάνω μακαρονάδες.

-Μαγειρεύω. Με το που μπει ο χειμώνας την ηλεκτρική κουζίνα την χρησιμοποιώ μόνο για το φούρνο κι αυτό γιατί η σόμπα μου δεν ειναι μασίνα ώστε να διαθέτει δικό της φούρνο.

-Φτιάχνω κεριά. Η θερμοκρασία της είναι κατάλληλη για να λιώνω παραφίνες χωρίς να χρησιμοποιώ την ηλεκτρική κουζίνα μου

-Φτιάχνω τοστ. Ανέκαθεν.

-Ψήνω φέτες ψωμιού για να γίνουν ζεστές και τραγανιστές

-Ψήνω κάστανα. Τι καστανιέρες και αηδίες εγώ τα ψήνω πατροπαράδοτα πάνω στη σόμπα

-Καβουρντίζω αλεύρι σε ταψί για να έχω για τη μπεσαμέλ

-Αποξηραίνω φέτες φρούτων. Για παράδειγμα κρεμάω με ένα σκοινάκι φέτες μήλων στις ειδικές βελόνες στις οποίες κρεμάω ρούχα.

-Tην ανάβω όσο θέλω κι όταν θέλω. Ακόμα και στις δύσκολες μπορείς να πας να αγοράσεις μερικά λίτρα σε ένα μπετονάκι και να ζεσταθείς κάτι που δε μπορείς να το κάνεις με τα καλοριφέρ πετρελαίου ή αερίου.

-Μπορώ να βλέπω τη φλόγα τις κρύες νύχτες του χειμώνα ενώ χουζουρεύω στο κρεβάτι μου

-Κανένα άλλο μέσο θέρμανσης δε θα μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά εκτός φυσικά από μία ξυλόσομπα την οποία συμπαθώ επίσης ιδιαιτέρως αλλά δε βολεύει στη μόνιμη κατοικία μου.

Πηγή:sheblogs.eu

< Προηγούμενο θέμα
Επόμενο Θέμα >